Syrop Chocolate Cookie Monin może mieć duże użycie, polecany jest do kaw, napojów deserowych, koktajlów, napojów mlecznych.
posiada brązową barwę z karmelowymi akcentami. Charakteryzuje się cudownym smakiem maślanego ciasteczka czekoladowego.
Choć historia powstania tego smaku zrodziła się z przypadkowego umieszczenia okruchów czekolady, które się nie stopiły w cieście to międzynarodowy sukces ciastek czekoladowych nie zrodził się z przypadku. Przepyszne ciastka, które powstały w 1930 w Stanach Zjednoczonych zyskały reputację perfekcyjnie sprzedających się w kawiarniach i cukierniach i w dzisiejszych czasach można je spotkać niemal wszędzie.
Syrop o smaku ciastka czekoladowego MONIN Chocolate Cookie doskonały smak wafla czekoladowego, który nada wyśmienitego smaku Twoim drinkom. Jest to smak świetny do realizowania najmocniej wyszukanych drinków deserowych, który poszerzy Twoją ofertę drinków o świat pełen delikatesów.
Przykładowe receptury:
Ciasteczkowy Alexander
15 ml syropu Chocolate Cookie MONIN
15 ml sosu Dark Chocolate MONIN
lody waniliowe
45 ml brandy
60 ml mleka
Umieść wszystkie składniki w szejkerze. Wstrząsaj poprzez kilkanaście sekund,
Przelej mieszankę do kieliszka, udekoruj.
Smakowa Latte
30 ml syropu Chocolate Cookie MONIN
1 espresso
170 ml mleka
Wlej wszystkie elementy do szklanki i wymieszaj.
Wierzch udekoruj bitą śmietaną i wiórkami tartej czekolady.