Syrop Gingerbread Monin może mieć spore zastosowanie, sugerowany jest do kawy, mleka smakowego, napojów deserowych, koktajli, kakao.
Syrop ma żywą złotą kolorówę z bursztynowymi przebłyskami. Charakteryzuje się cudownym aromatem bukietu przypraw z solidną nutą cynamonu, a także pysznym smakiem piernika.
W Ameryce Północnej słowo piernik integruje się nie tylko z ciasteczkami piernikowymi, ale także z domkiem i ludzikiem z piernika! Wszystkie te wyroby z piernika dają w zimie uczucie ciepła i przytulności.
Dodanie do napojów smaku piernika firmy MONIN oddaje przytulne uczucie ciepła przy kominku! Smak ten stanowi nieprzeciętną, zrównoważoną mieszaninę imbiru i cynamonu ze smakiem prawdziwego piernika. Oprócz sezonu zimowego można go stosować przez cały rok w milkszejkach oraz zimnych i mrożonych kawach.
Przykładowe receptury:
Kremowe Martini
15 ml syropu Gingerbread MONIN
30 ml wódki
30 ml wódki o smaku toffi
15 ml śmietankowego likieru
30 ml śmietanki
lód
Umieścić wszystkie składniki w szejkerze. Wstrząsać przez kilkanaście sekund.
Przelać do schłodzonych kieliszków do martini.
Kawa smakowa
1 espresso
20 ml syropu Gingerbread MONIN
gorące mleko
Wlać espresso i syrop do szklanki, dolać mleka do pełna.