Syrop White Chocolate Monin może mieć pokaźne użycie, sugerowany jest do kawy, koktajli, napojów deserowych, napojów mlecznych.
Syrop bardzo krystaliczną, złotą barwę. Charakteryzuje się maślanym aromatem z nutką wanilii, zyskuje sobie zwolenników swoim pysznym, kremowo-kakaowym smakiem.
W odróżnieniu od „czekolady" (tj. Czekolady mlecznej albo gorzkiej), bogaty, maślany smak białych czekolad nie pochodzi od samych ziarenek kakao ale od masła kakaowego. Słodki, subtelny smak białej czekolady rewelacyjnie uzupełnia i wzmacnia inne smaki. Wspaniała do robienia kawy mokka lub wzmacniania chłodzonych i mrożonych kaw z mlekiem skondensowanym, cappuccino, espresso itp.
Przykładowe receptury:
Cappuccino Martini
7 ml syropu Hazelnut MONIN
15 ml syropu White Chocolate MONIN
1 espresso
35 ml wódki
lód
Umieść elementy w szejkerze. Wstrząsaj przez kilkanaście sekund.
Nalej mieszankę do kieliszka i udekoruj.
Mrożona biała mokka
30 ml syropu White Chocolate MONIN
1 espresso
1 łyżeczka cukru pudru o smaku waniliowym
lód
Umieść składniki w szklance i precyzyjnie wymieszaj.