Syrop French Vanilla Monin może mieć szerokie użycie, sugerowany jest do mrożonej latte, macchiato i cappucino, koktajli, napojów deserowych.
Syrop ma złotą barwę. Znamionuje się kremowym smakiem wanilii z migdałową nutą.
Francuska kuchnia wykorzystuje wanilię do produkowania wielu deserów. Między innymi stanowi ona bazę francuskiego sosu typu custard, nazwanym później na cześć francuzów "French Vanilla".
Syrop Monin Francuska wanilia ma rewelacyjny kremowy, waniliowy smak, który pokaźnie przebija się przez gorycz potężnych, gorących bądź zimnych kaw.
Przykładowe receptury:
Kremowe Martini
15 ml syropu French Vanilla MONIN
30 ml wódki
30 ml wódki o smaku toffi
15 ml śmietankowego likieru
30 ml śmietanki
lód
Umieścić wszystkie komponenty w szejkerze. Wstrząsać przez kilkanaście sekund.
Przelać do schłodzonych kieliszków do martini.
Kawa smakowa
1 espresso
20 ml syropu French Vanilla MONIN
gorące mleko
Wlać espresso i syrop do szklanki, dolać mleka do pełna.