Syrop Grenadine Monin może mieć pokaźne zastosowanie, sugerowany jest do koktajli, napojów gazowanych, lemoniady.
Syrop lśniącą, czerwoną odcienię z pomarańczowymi akcentami. Cechuje się subtelnie kwaśnym smakiem z subtelnym akcentem wanilii.
Grenadine jest jednym z najistotniej powszechnych i wszechstronnych syropów słodzących, użytkowanych podczas przygotowywania konwencjonalnych drinków. Aczkolwiek ciężko w to uwierzyć, nie ma on nic wspólnego z syropem z owoców granatu. Mnóstwo koktajli mieści Grenadine. Posiada on przyjemny czerwony odcień oraz słodki, lekko kwaskowy smak, który jest szczególnie lubiany wśród dzieci i dorosłych. Syrop MONIN Grenadine posiada smak czerwonych jagód z nutką wanilii oraz jasnoczerwony kolor, który wzbogaca napoje alkoholowe, koktajle a choćby desery, marynaty, a także dużo innych przepisów.
Przykładowe receptury:
Kremowe Martini
15 ml syropu Chocolate MONIN
30 ml wódki
30 ml wódki o smaku toffi
15 ml śmietankowego likieru
30 ml śmietanki
lód
Umieścić wszystkie składniki w szejkerze. Wstrząsać przez kilkanaście sekund.
Przelać do schłodzonych kieliszków do martini.
Kawa smakowa
1 espresso
20 ml syropu Chocolate MONIN
gorące mleko
Wlać espresso i syrop do szklanki, dolać mleka do pełna.