Polski sok jabłkowy, produkowany w 100% z odmiany Reneta Landsberska. Jabłonie zostały wyhodowane w miejscowości Landsberg, która obecnie jest częścią Gorzowa Wielkopolskiego. Za tę odmianę odpowiedzialny był Theodor Heinrich Otto Burchardt, który żył w XIX wieku. Od tamtego czasu Reneta Landsberska uważana jest za najlepsze jabłka na szarlotki.
Sok w tym wydaniu charakteryzuje się aromatem subtelnie wędzonego jabłka połączonego z kombinacją ujmujących nut korzennych. Na podniebieniu delikatnie cytrusowy i odrobinę kwaśny - nad wyraz orzeźwiający. Najlepiej serwować go po schłodzeniu do temperatury od 12 do 14°C.
Polska firma Rezerwat Jabłek powstała z tęsknoty za dawnymi, szlachetnymi owocami. Powszechnie znane i napływowe odmiany jabłek wyparły te konwencjonalne, silnie związane z dawnymi czasami, a także dzieciństwem wielu współczesnych dorosłych. Rezerwat Jabłek w swoich zdrowych, pysznych sokach, postanowił powrócić do tamtych beztroskich chwil, oferując smakoszom to, co najlepsze. Firma poszukuje starych sadów, a następnie otacza je wyjątkową opieką. Owoce zbierane są tam ręcznie, a następnie tłoczy się je za pomocą wypracowanych sprawdzonych technik. To niezwykły projekt, który przenosi do współczesnych realiów w pełni naturalne, jednoodmianowe, a tak rozmaite i godne spróbowania soki.