Syrop jest robiony z sukralozy- bezkalorycznego słodzika. Sukraloza jest bezpośrednio otrzymywana z cukru. Jest bezpieczny dla dzieci, kobiet w ciąży, diabetyków.
Syrop posiada złotą barwę. Znamionuje się smakiem świeżych orzechów laskowych z subtelnym posmakiem migdałów i wanilii.
jednak orzeszki laskowe są znane od czasów starożytnych, ich bogaty aromat i smak jest aktualnie szczególnie lubiany, zwłaszcza dzięki przemysłowi kawowemu. Orzechy laskowe konwencjonalnie można zbierać dwoma metodami – czekając, aż orzechy same spadną lub potrząsając drzewkiem.
Jednak dzięki orzechom laskowym producenta MONIN nie musisz trząść butelką, by uzyskać najświeższy smak orzechów laskowych i poprawić smak swoich napojów!
Przykładowe receptury:
Kremowe Martini
15 ml syropu Hazelnut Sugar Free MONIN
30 ml wódki
30 ml wódki o smaku toffi
15 ml śmietankowego likieru
30 ml śmietanki
lód
Umieścić wszystkie komponenty w szejkerze. Wstrząsać poprzez kilkanaście sekund.
Przelać do schłodzonych kieliszków do martini.
Kawa smakowa
1 espresso
20 ml syropu Hazelnut Sugar Free MONIN
gorące mleko
Wlać espresso i syrop do szklanki, dolać mleka do pełna.