Degustacyjna wersja pysznego syropu Chocolate Cookie Monin, znanego ze swych zróżnicowanych zastosowań. Sugerowany jest on do kaw, napojów deserowych, koktajlów czy napojów mlecznych.
charakteryzuje się brązową barwą z karmelowymi refleksami oraz cudownym smakiem maślanego ciasteczka czekoladowego.
Historia powstania tego smaku zrodziła się dzięki przypadkowym okruchom czekolady, które nie stopiły się w cieście. Ten splot losu wpłynął na międzynarodowy sukces syropu. Przepyszne ciastka, które powstały wówczas w 1930 w Stanach Zjednoczonych zyskały reputację nadzwyczajnie sprzedających się w kawiarniach i cukierniach, i przyczyniły się do rosnącej popularności samej firmy.
Syrop o smaku ciastka czekoladowego MONIN Chocolate Cookie idealny smak wafla czekoladowego, który nada nadzwyczajnego smaku Twoim drinkom. Jest to rewelacyjny smak do realizowania najszczególniej wyszukanych drinków deserowych.
Przykładowe receptury:
Ciasteczkowy Alexander
15 ml syropu Chocolate Cookie MONIN
15 ml sosu Dark Chocolate MONIN
lody waniliowe
45 ml brandy
60 ml mleka
Umieść wszystkie składniki w szejkerze. Wstrząsaj poprzez kilkanaście sekund, przelej mieszankę do kieliszka, udekoruj.
Smakowa Latte
30 ml syropu Chocolate Cookie MONIN
1 espresso
170 ml mleka
Wlej wszystkie składniki do szklanki i wymieszaj. Wierzch udekoruj bitą śmietaną i wiórkami tartej czekolady.