Syrop Almond Monin może posiadać duże wykorzystanie, sugerowany jest do kawy, koktajli, napojów gazowanych.
Syrop ma mętną, białą barwę. Znamionuje się czystym i wysmakowanym smakiem migdałów.
Migdał jest owocem drzewa migdałowego znanego z pachnących różowych oraz białych kwiatów. Smak słodkich migdałów jest szczególnie delikatny i lekko słodki. Są one powszechnie stosowane w wyrobach cukierniczych oraz w marcepanie - klasycznych słodyczach modnych w Europie i w basenie Morza Śródziemnego.
Przykładowe receptury:
Kremowe Martini
15 ml syropu Almond MONIN
30 ml wódki
30 ml wódki o smaku toffi
15 ml śmietankowego likieru
30 ml śmietanki
lód
Umieścić wszystkie komponenty w szejkerze. Wstrząsać przez kilkanaście sekund.
Przelać do schłodzonych kieliszków do martini.
Kawa smakowa
1 espresso
20 ml syropu Almond MONIN
gorące mleko
Wlać espresso i syrop do szklanki, dolać mleka do pełna.