Syrop Blackcurrant Monin może posiadać obfite użycie, sugerowany jest do koktajli, napojów gazowanych, lemoniady, ponczu owocowego, herbaty,
Syrop posiada ciemnoczerwoną barwę. Znamionuje się naturalnym aromatem czarnych porzeczek, a także bogatym, słodkim smakiem z nutką kwasowości.
Czarne porzeczki charakteryzują się słodkim, lekko gorzkim smakiem oraz ciemnym kolorem. Jest ona tradycyjnie stosowana do wyroby dżemów, soków, środków nasercowych, lodów i syropów.
Félix Kir, wybrany na mera miasta Dijon we Francji w latach 1945 do 1967 zapewnił temu genialnemu smakowi sławę. Spopularyzował on znany drink, nazywany od jego nazwiska „Kir", który przyrządza się z białego wina, a także "crème de cassis" czyli "kremu z czarnych jagód" przez oferowanie go w recepcjach hotelowych gościom odwiedzającym miasto.
Nadaj smak niezliczonej ilości napojów poprzez zastosowanie naturalnego smaku czarnych porzeczek zawartegow syropie MONIN Blackcurrant!
Przykładowe receptury:
Margarita
Orzeźwiająca herbata