Syrop MONIN Mandarin sugerowany jest do kawy, lemoniady, koktajli, mrożonej herbaty, aromatyzowanych napoi gazowanych, oraz innych mrożonych napoi.
Syrop jest lekko mętny, o ziemisto - pomarańczowej barwie.
Przeważa zdecydowany aromat i smak mandarynki. Smak syropu jest złożony, przenikają się nawzajem słodko-kwaśne nuty.
Mandarynka należy do grupy owoców cytrusowych, wyglądem przypomina małą pomarańczę, lecz w smaku jest o mnóstwo bardziej słodka. Owoc ten pochodzi z Południowo-Wschodniej Azji, a skrupulatnie - z Filipin. Aktualnie, największym producentem tych owoców są Chiny.
Syrop MONIN Mandarin w smaku wyśmienicie oddaje wyjątkowo pyszną słodycz mandarynek i może być stosowany do sporządzenia niezliczonej ilości rozmaitych napojów. Produkowany został ze dokładnie wyselekcjonowanych oraz czystego cukru trzcinowego, jest wysoce skoncentrowany, a jego autentyczny cudowny smak i aromat buduje możliwość sporządzenia rozmaitych napojów.
Przykładowe receptury:
Królewska Margarita
15 ml syropu Mandarin Monin
30 ml srebrnej tequilli
15 ml koniaku pomarańczowego
7 ml soku z cytryny
lód
Umieść wszystkie elementy w szejkerze. Wstrząsaj energicznie przez kilkanaście sekund.
Gotową mieszankę nalej do kieliszka do drinków i udekoruj.
Koktajl "Owocowa wyspa"
85 ml Mango Fruit Puree MONIN
30 ml syropu Mandarin Monin
1/2 banana
60 ml mleka
lód
Połącz wszystkie składniki ze sobą przy pomocy blendera. Miksuj aż do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
Przelej koktajl do wysokiej szklanki i udekoruj.