Syrop Crème Brûlée Monin może mieć pokaźne zastosowanie, rekomendowany jest do kawy latte, cappuccino, kawy mrożonej, deserów i drinków.
Syrop charakteryzuje się złotą barwą. Oszałamia silnie waniliowo-kremowym smakiem z wyczuwalnymi nutami palonego karmelu.
Czy kiedykolwiek oddałeś się niezwykłemu doświadczeniu w postaci doskonałego kremu waniliowego otoczonego kruchą i ciepłą karmelową skorupką? Zestawienie ciepłej warstwy z unikatowym kremem sprawia, iż Crème Brûlée jest ulubionym deserem Francuzów. Wytwarzany po raz pierwszy w XVII wieku Crème Brûlée, stał się lubiany w latach osiemdziesiątych za sprawą sławnego Michelin Star Chef Paul’a Bocuse, który bazując na oryginalnym przepisie stworzył lżejszą i smaczniejszą jego wersję.
Syrop MONIN Crème Brûlée łączy palony karmel z nutami waniliowymi, stając się genialnym uzupełnieniem koktajli na bazie kawy i nie tylko... Po prostu spróbuj i zachwyć się nim!
Przykładowe receptury:
Kremowe Martini
15 ml syropu Creme Brulee MONIN
30 ml wódki
30 ml wódki o smaku toffi
15 ml śmietankowego likieru
30 ml śmietanki
lód
Umieścić wszystkie składniki w szejkerze. Wstrząsać poprzez kilkanaście sekund.
Przelać do schłodzonych kieliszków do martini.
Kawa smakowa
1 espresso
20 ml syropu Creme Brulee MONIN
gorące mleko
Wlać espresso i syrop do szklanki, dolać mleka do pełna.