Syrop Speculoos Monin może mieć wielkie wykorzystanie, polecany jest do koktajli, herbaty, kawy, ciasta.
Syrop posiada bursztynową barwę. Charakteryzuje się słodkim smakiem przepełnionym cynamonem, imbirem i kardamonem.
Speculoos to kruche, lekko rumiane herbatniki, przeniknięte aromatem cynamonu, gałki muszkatołowej, goździków, imbiru, kardamonu i pieprzu białego. Przygotowywane według tradycyjnej receptury wyjątkowo przed dniem Świetego Mikołaja w Holandii, Belgii i północnej Francji.
Monin oferuje Państwu syrop oddający w pełni smak tych pysznych ciasteczek. Po dodaniu odrobiny syropu do napoju poczujecie Państwo aromat kruchych świeżo wypieczonych herbatników.
Przykładowe receptury:
Kremowe Martini
15 ml syropu Speculoos MONIN
30 ml wódki
30 ml wódki o smaku toffi
15 ml śmietankowego likieru
30 ml śmietanki
lód
Umieścić wszystkie elementy w szejkerze. Wstrząsać przez kilkanaście sekund.
Przelać do schłodzonych kieliszków do martini.
Kawa smakowa
1 espresso
20 ml syropu Speculoos MONIN
gorące mleko
Wlać espresso i syrop do szklanki, dolać mleka do pełna.