Legutko
Kiełki rzodkiewki mają ostry, pieprzny smak - niemal identyczny jak korzeń rzodkiewki. Kiełki rzodkiewki posiadają dwa razy więcej witaminy C niżeli korzeń rzodkiewki. To znakomity lek na przeziębienia, dzięki wielkiej ilości witaminy C unosi niepodatność organizmu. W dodatku kiełki rzodkiewki mają działanie wykrztuśne, a dzięki obfitej zawartości siarki posiadają korzystne działanie na skórę, włosy i paznokcie.
W czasie kiełkowania zebrane w nasionach komponenty odżywcze pod wpływem wilgoci, temperatury, a w głównej mierze enzymów ulegają przemianom w związki prosto i ekspresowo przyswajalne poprzez organizm. Zawartość tych wszystkich substancji i związków powoduje, iż spożywanie kiełków wpływa na wytwarzanie niepodatności w organizmie. Kiełki powinno spożywać się systematycznie do kanapek, surówek lub pojadania w ciągu dnia.
Waga netto: 20g