✅ Kiełki gotowe do spożycia po kilku dniach.
✅ Kiełki są dla organizmu źródłem cennych części odżywczych, soli mineralnych i witamin.
✅ Nasiona pochodzą z upraw naturalnych.
✅ wytworzono je metodami naturalnymi bez wykorzystania środków chemicznych i nawozów sztucznych, zgodnie z normami UE.
✅ towar naturalny - nie mieści nasion GMO.
✅ ascetyczniec opakowania pochodzi z lasu zarządzanego w trwały i zrównoważony sposób, który został certyfikowany w ramach zatwierdzonego przez PEFC systemu certyfikacji leśnej.
Przygotowanie kiełków w kiełkownicy
Produkcja kiełków w domu jest wyjątkowo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie kilku dni.
✅ umyj wszystkie komponenty kiełkownicy
✅ ustaw naczynie na równej powierzchni i osadź na nim sitko, zamykając pudełko
✅ w zamknięte naczynie wlej taką ilość wody, żeby jej lustro znajdowało się powyżej siatki
✅ opłucz nasiona, możesz też namoczyć je przez 2-3 godziny
✅ rozmieść nasiona równomiernie na szalce
✅ wymieniaj wodę w naczyniu 1-2 razy dziennie, wlewając ją poprzez dziurkę w siatce
✅ gdy nasiona wypuszczą korzenie - zmniejsz liczba wody w naczyniu
✅ najkorzystniejsze będzie jasne i ciepłe stanowisko, lecz unikaj bezpośredniego nasłonecznienia
✅ kiełki są gotowe do spożycia, gdy osiągną 3-5 cm
✅ części kiełkownicy myj dokładnie po każdym zbiorze, można myć w zmywarce
Kiełkownice, dzięki którym w prosty sposób otrzymasz pyszne kiełki wynajdziesz w tej kategorii.
Nasiona na kiełki kupisz tu.