Terra Zakros Sitia 0.2 Gold to produkt o intensywnym owocowym smaku, unikalnych właściwościach organoleptycznych i niezwykle niskiej kwasowości w granicach 0,2%.
pasuje do codziennego użytku, na minimalistycznie albo do gotowania czy duszenia mięsa.
Jesteśmy firmą rodzinną z miejscowości Zakros, położonej na wschodnim wybrzeżu Krety w regionie Sitia. Zakros to wieś znana i rozpoznawalna z unikalnej jakości oliwy wytwarzanej tu od czasów starożytnych. Nasz region był jednym z najważniejszych centrów handlowych i kulturalnych cywilizacji minojskiej. Drzewa i ludzie żyją tu razem ponad 3500 lat. Podążamy za rozwojem technologicznym, ale szanujemy tradycję, podchodzimy bardzo rygorystycznie do każdego etapu produkcji, tak by zachować najwyższą jakość. Po latach doświadczeń poznaliśmy mnóstwo tajemnic „płynnego złota” z Krety. Wszyscy członkowie naszego zespołu codziennie dokładają wszelkich starań, aby oferować Państwu towar nieprzeciętnej jakości.
Producent: Terra Zakros
dokument BIO Nie
Opakowanie: puszka
Gatunek oliwek: Koroneiki
Region pochodzenia: Kreta, Lasiti, Sitia
Kwasowość: brak informacji
Oświadczenie zdrowotne EU 432/2012 Nie
Wysoko polifenolowe (>500mg/kg) Nie
Polifenole: nie określono / brak badania
Wczesny zbiór: Nie
Oliwa niefiltrowana: Nie
Oliwa smakowa: Nie