Terra Zakros Sitia 0.2 Gold to towar o intensywnym owocowym smaku, unikalnych właściwościach organoleptycznych i wyjątkowo niskiej kwasowości w granicach 0,2%. Nadaje się do codziennego stosowania, na ascetycznie albo do gotowania czy duszenia mięsa.
Jesteśmy firmą rodzinną z miejscowości Zakros, położonej na wschodnim wybrzeżu Krety w regionie Sitia. Zakros to wieś znana i rozpoznawalna z oryginalnej jakości oliwy produkowanej tu od czasów starożytnych. Nasz region był jednym z najważniejszych centrów handlowych i kulturalnych cywilizacji minojskiej. Drzewa i ludzie żyją tu razem ponad 3500 lat. Podążamy za rozwojem technicznym, ale szanujemy tradycję, podchodzimy bardzo rygorystycznie do każdego etapu produkcji, tak żeby zachować najwyższą jakość. Po latach doświadczeń poznaliśmy sporo tajemnic „płynnego złota” z Krety. Wszyscy członkowie naszego zespołu codziennie dokładają wszelkich starań, żeby oferować Państwu produkt wspaniałej jakości.
Producent: Terra Zakros
certyfikat BIO Nie
pojemność: 500ml
Opakowanie: szkło
Gatunek oliwek: Koroneiki
Region pochodzenia: Kreta, Lasiti, Sitia
Kwasowość: 0,28 %
Oświadczenie zdrowotne EU 432/2012 Nie
Wysoko polifenolowe (>500mg/kg) Nie
Polifenole: nie określono / brak badania
Wczesny zbiór: Nie
Oliwa niefiltrowana: Nie
Oliwa smakowa: Nie