Terra Zakros Sitia 0.2 Gold to towar o intensywnym owocowym smaku, oryginalnych właściwościach organoleptycznych i szczególnie niskiej kwasowości w granicach 0,2%. Nadaje się do codziennego stosowania, na bezkompromisowo lub do gotowania czy duszenia mięsa. Jesteśmy firmą rodzinną z miejscowości Zakros, położonej na wschodnim wybrzeżu Krety w regionie Sitia.
Zakros to wieś znana i rozpoznawalna z niepowtarzalnej jakości oliwy stworzonej tu od czasów starożytnych. Nasz region był jednym z najważniejszych centrów handlowych i kulturalnych cywilizacji minojskiej. Drzewa i ludzie żyją tu razem ponad 3500 lat. Podążamy za rozwojem technicznym, ale szanujemy tradycję, podchodzimy niezwykle rygorystycznie do każdego etapu produkcji, tak by zachować najwyższą jakość. Po latach doświadczeń poznaliśmy mnóstwo tajemnic „płynnego złota” z Krety.
Wszyscy członkowie naszego zespołu codziennie dokładają wszelkich starań, żeby oferować Państwu produkt perfekcyjnej jakości.
Producent: Terra Zakros
dokument BIO Nie
Opakowanie: puszka
Gatunek oliwek: Koroneiki
Region pochodzenia: Kreta, Lasiti, Sitia
Kwasowość: 0,28 %
Oświadczenie zdrowotne EU 432/2012 Nie
Wysoko polifenolowe (>500mg/kg) Nie
Polifenole: nie określono / brak badania
Wczesny zbiór: Nie
Oliwa niefiltrowana: Nie
Oliwa smakowa: Nie