Górska, naturalna oliwa extra virgin, pochodząca z jednego (monovarietal) gatunku oliwek Tsounati. Jest to rzadkie drzewo oliwne, które ma swoje "korzenie" w czasach minojskich, a ich średni wiek w gaju pana Androulakisa to 200 lat. Te głównie rodzime drzewa rosną wokół skał w górach na wysokości 500-700 m n.p.m., a oryginalny mikroklimat jest znakomity do ich uprawy.
Świeży i owocowy aromat o mocnych, korzennych nutach i delikatnym gorzkim smaku. Każda butelka jest dopełniana azotem, dając gwarancję stałych parametrów, aż do momentu otwarcia butelki.
piękne w kształcie bezołowiowe szkło pochodzące z włoskiej manufaktury, naturalny korek klejony stewią do drewnianego kapsla, etykieta z papieru ziemniaczanego i oryginalne pudełko czynią ten artykuł nad wyraz oryginalnym, od wnętrza, aż do opakowania.
dokument ekologiczny zapewnia
brak pestycydów oraz naturalny sposób produkcji.Wielokrotnie nagradzana w prestiżowych konkursach na całym świecie, a jako pierwsza na świecie pod marką CariOlea dostępna jako NATURALNY SUPLEMENT w aptekach. Analiza smakowa: łagodny gorzki i łagodny ostry z aromatami zielonej trawy, pomidorów, karczocha i zielonych migdałów
Producent: Pamako
- objętość: 250ml
- Opakowanie: szkło
- Gatunek oliwek: Tsunati
- Region pochodzenia: Kreta, Chania
- Kwasowość: 0,17%
- Wysoko polifenolowe: Tak
- ilość polifenoli: 2090 mg/kg
- Wczesny zbiór: Tak
- Oliwa niefiltrowana: Nie
- Oliwa smakowa: Nie