Najwyższej jakości grecka oliwa z oliwek, o wyjątkowo prawidłowo zbalansowanym i intensywnie owocowym smaku. Bogata w wartości odżywcze, ze świeżym profilem rewelacyjnie sprawdzającym się w potrawach kuchni śródziemnomorskiej oraz przy pozostałych wytwornych daniach. Wybitnie komponuje się na dodatek z zielonymi sałatkami, gotowanymi warzywami, rybami, czerwonym lub białym mięsem.
Oliwki na to wydanie są ręcznie zbierane od 20 października do 10 listopada każdego roku. Następnie tłoczy się je, nie później niż 12 godzin od czasu zbiorów i bezpośrednio po tym procesie - filtruje i umieszcza w pojemnikach ze stali nierdzewnej. W kolejnych krokach przelewana do specjalnych, malowanych zewnętrznie butelek w celu ochrony jej przed światłem i utlenianiem, staje się nie tylko pysznym, ale i wyjątkowo estetycznym produktem.
firma Stalia należy do dwóch sióstr, które natchnione rodzinną tradycją oraz miłością do oliwek, postanowiły kontynuować dzieło, wtłaczając w producenta swoje innowacyjne pomysły i powiew postępowości.