Oliwa premium, która powstaje z oliwek uprawianych nieinwazyjnymi, certyfikowanymi metodami Bio-Organic (zgodnymi z prawem europejskim). Zbiory odbywają się ręcznie, w zgodzie z tradycją i przypadają na okres od 10 października do 15 listopada każdego roku. Sok zostaje wyciskany nie dłużej niż 12 godzin po zbiorach. Oliwę poddaje się filtracji i przechowuje w pojemnikach ze stali nierdzewnej, w w pełni kontrolowanych warunkach, żeby zachować jej bogaty smak i parametry organoleptyczne.
towar butelkowany jest zgodnie z najwyższymi standardami w szklanej butelce, która posiada warstwę nieprzepuszczalnej światła warstwy,bronić wnętrze przed utlenianiem.
Stalia Bio zniewala wyjątkowo stabilnym profilem, a także intensywnie owocowym, świeżym smakiem. Znamionuje się wysoką wartością odżywczą i genialnie stanie na wysokości zadania w potrawach kuchni greckich i śródziemnomorskich. Rekomendowana zwykle do użytkowania z zielonymi sałatkami, daniami wegetariańskimi i wegańskimi, rybami, czerwonym albo białym mięsem.
marka Stalia należy do dwóch sióstr, które zainspirowane rodzinną tradycją, a także miłością do oliwek, postanowiły kontynuować dzieło, wtłaczając w firmę swoje postępowe pomysły oraz powiew postępowości.