Oliwa klasy premium z oliwek Leccino z pierwszego tłoczenia, z dodatkiem orzeźwiającej limonki z Sorrento. Produkt pochodzi z Piano Laroma - niepokaźnej miejscowości na południowy wschód od Chieti w Abruzji. Oliwki mielone są tam w konwencjonalnych olejarkach w niskiej temperaturze. Ich intensywny i czysty aromat znakomicie łączy się z zieloną barwą tej oliwy.
polecana jest do stosowania w kuchni śródziemnomorskiej. Prawidłowo spełni oczekiwania także jako dressing do sałatek, dodatek do ryb albo carpaccio. Nie zaleca się podgrzewania.
producent Fantini narodziła się w niewielkim miasteczku Ortona w Abruzji, u samego wybrzeża Morza Adriatyckiego. Założona w 1994 roku przez trzech pasjonatów - Filippo, Valentino oraz Camillo, stała się poniekąd spełnieniem ich marzeń i możliwością tworzenia doskonałych win i wyrobów z oliwek. Współcześnie skupia wokół siebie 21 młodych winiarzy z dużym, międzynarodowym doświadczeniem, co umożliwia wprowadzanie potrzebnych innowacji, przy zachowaniu tradycyjnych metod produkcji trunków.