Otręby owsiane to produkt otrzymany z przerobu ziarna owsa. Otręby owsiane cechują się mniejszą zawartością zaliczanego do frakcji betaglukanów błonnika i największą ilością tłuszczu aniżeli pozostałe otręby. Tłuszcz ten jest jednak nad wyraz cennym, nienasyconym kwasem tłuszczowym. Otręby owsiane zawierają także kwas oleinowy. W ziarnach owsa znajdują się dodatkowo awentramidy, a także spore ilości witaminy z grupy B (nad wyraz B6 i B12) i minerałów (selenu, magnezu).
Otręby owsiane, nie marnując swoich parametry w trakcie obróbki, używane są w kuchni jako dodatek pomiędzy innymi do sałatek, surówek, zup, deserów, wypieków, pieczywa, pasztetów, placków ziemniaczanych, jako składnik do panierki do kotletów mięsnych lub warzywnych bądź uzupełnienie kompilacji musli.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.