Podobnie jak owies, orkisz jest genialnym źródłem węglowodanów i błonnika pokarmowego. Płatki orkiszowe są niezwykle bogate w fosfor, magnez, żelazo, cynk, a także witaminę B3. W porównaniu z pszenicą, orkisz zawiera nieco wyższą zawartość białka i tłuszczu, lecz mniej błonnika ogółem. Sto gramów płatków orkiszowych dostarczy organizmowi około 338 kcal. Płatki orkiszowe stworzone są ze zgniecionych ziaren orkiszu.
Można dodawać je do mleka, musli czy jogurtu. Posiadają obszerne użycie.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.