Olej Frittò Basso to mieszanka wysokooleinowego oleju słonecznikowego i rafinowanego oleju sojowego, produkowana z myślą o tych, którzy lubią smażyć, nie marnując przy tym na jakości potraw i korzystnym samopoczuciu.
Basso Frittò to nowoczesna mieszanka wysokooleinowego oleju słonecznikowego (85%) i oleju sojowego (15%) wytwarzana z myślą o bezpiecznym smażeniu i gotowaniu w wysokich temperaturach. Potrawy smażone na oleju Frittò za każdym razem będą świetnie chrupiące i suche (nie będą nieprzyjemnie ociekać tłuszczem). Wysokooleinowy olej słonecznikowy gromadzi obszerne ilości kwasu oleinowego (Omega 9, który sprzyja produkcji dobrego cholesterolu - HDL) i witaminy E, pierwiastków, które powodują, że Frittò jest jednostajny w wysokich temperaturach i bardziej wytrzymały na degradację w trakcie gotowania, co przekłada się na mniejszą produkcję substancji toksycznych. Z kolei olej sojowy stanowi cenne źródło kwasów Omega 3. Olej Frittò znakomicie spełni oczekiwania również w daniach surowych. Znakomicie nadaje się do sosów sałatek lub dań na zimno, do przygotowywania warzyw lub jako baza do sosów.
Waga netto: 1l