Cloudy Apple to połączenie orzeźwiającego, słodko-kwaśnego smaku jabłek z krystalicznie czystą wódką fińską, od 1953 roku tworzoną we wsi Koskenkorva. Wieś liczy sobie nieco ponad 2 tys. Mieszkańców, z których większość pracuje przy wyrobie napoju. Jego smak i metody produkcji stanowić mają hołd dla natury. Wódka powstaje z lokalnych odmian jęczmienia, saana i elmeri, świetnie radzących sobie w niełatwych warunkach europejskiej Północy. Woda zaś pochodzi z niczym nieskażonych strumieni, które wiją się wśród wzgórz Salpausselkä. Gotowy spirytus ma smak tak czysty i delikatny, że nie wymaga filtracji przez warstwę węgla aktywnego - jest on jedynie rozcieńczany naturalną wodą źródlaną.
Najlepiej smakuje perfekcyjnie schłodzony solo albo w połączeniu z wodą gazowaną stwarzając odświeżający koktajl na upalne dni.