Mezcal Senorio to nadzwyczajny przykład jednostajnego smaku i szlachetnego charakteru. Ta meksykańska wódka jest wytwarzana w 100% z agawy espadin, a następnie przechodzi proces podwójnej destylacji w miedzianych alembikach. Nie dojrzewa jak podstawowa wersja w beczkach z amerykańskiego białego dębu, ale w dębowych beczkach po burbonie. Czas leżakowania wynosi co najmniej 10 miesięcy, na ogół jednak sięga ponad rok.
charakteryzuje się przejrzystą, słomkową barwą ze świetlistymi refleksami. Aromat uderza intensywnymi nutami dojrzałych jabłek, ugotowanej agawy i rodzynkami skąpanymi w polewie toffi. Nad wyraz standardowa dla tej producenta jest także przebijająca się w tle smużka dymu. Na podniebieniu lekko oleisty, z tonami wanilii, solonej kukurydzy, masła i dębu. Finisz niezwykłej długości, dopracowany także dymnym akcentem.
Działająca od pięciu pokoleń firma Casa Armando Guillermo Prieto to idealny przykład firmy, w której rodzinne wartości, bogate dziedzictwo kulturowe oraz pokaźna miłość do Oaxaca i Meksyku stały się powodem wytwarzania wybitnych trunków cieszących podniebienia konsumentów z całego świata. CAGP wiedzie prym wśród wytwórni mezcali na rynku krajowym i stopniowo staje się także coraz bardziej modna w USA, a także Europie.