Cieszący się niezwykłą popularnością niemiecki absynt, który wytwarzany jest w najstarszej destylarni Rauter w Essen. Od 1853 roku na podstawie rodzinnego przepisu butelkuje się go zgodnie z unowocześnioną metodą zwaną,,Tabu Wormwood". Do trunku dodawane jest 2,4 mg na kg tujonu, czyli związku rzekomo odpowiedzialnego za efekty psychoaktywne absyntu.
Powstaje z kompilacji naturalnych ziół i ekstraktu z wermutu, składając się na aromatyczny profil z intensywnymi nutami goryczki piołunu. Na podniebieniu lekko taninowy i wytrawny.
Absynt Tabu Classic jest nieco ułagodzoną wersją Absyntu Tabu Classic Strong. Butelkowany z pomocą 55% zawartości alkoholu, proponuje subtelniejsze doznania, jednak wciąż zachowując swój nieszablonowy charakter, który warto przetestować na sobie.
nad wyraz modna marka w Niemczech, która została założona w 1853 roku przez Felixa Rautera. Mężczyzna udoskonalił i opracował na własny użytek XVIII-wieczną recepturę absyntu wynalezioną w Prusach, która wkrótce zdobyła sławę także we Francji, a następnie w pozostałych krajach europejskich.