Absynt, który błyskawicznie po premierze stał się kultowym w swym kraju! Jego historia inicjuje się w 1853 roku, kiedy Felix Rauter udoskonalił i opracował na własny użytek XVIII-wieczną recepturę napoju wynalezionego w Prusach. Udało mu się w nim zawrzeć odrobinę luksusu, wyszukane smaki oraz klasyczny profil, dzięki temu błyskawicznie stał się rozchwytywany.
napój powstaje na bazie naturalnych , a także destylatu winnego. Niepowtarzalne eaux de vie produkowane z selektywnie wybieranych winogron, są kluczowym komponentyem, który pozwala temu absyntowi osiągnąć jeszcze wyższy status.
Tabu Red zapewnia wyśmienity balans smaków. Jego aromat otwiera się nutami lukrecji umoszczonymi na miłym, pomarańczowym fundamencie. Na podniebieniu niuanse anyżu i słodyczy łączą się z gorzkimi ziołami. Długi finisz zagwarantuje słodko-gorzkie wrażenia skórki pomarańczowej, poświadczając, że jest to znakomity przykład pożądanego absyntu.
Warto spróbować także tradycyjnej wersji tego rodzaju trunku, od niemieckiej producenta Tabu.