Smukła i wysoka butelka od amerykańskiej producenta Redemption, proponuje autentyczny, konwencjonalny smak jeszcze sprzed czasów prohibicji. Bourbon został wprowadzony ponownie na rynek w 2011 roku. Od tego czasu powstaje zgodnie z przepisem, z zacieru zawierającego aż 95% żyta i 5% słodu jęczmiennego. Destylowany w stanie Indiana, w destylarni w Lawrenceburgu, spędza co najmniej 2 lata w dębowych beczkach, zanim zostanie przewieziony do Kentucky, gdzie zabutelkują go jako małą partię.
Bourbon charakteryzuje się doskonałymi aromatami karmelu, a także wanilii, które uzupełnia bogata pikanteria chili. Wyczuwalne nuty pieczonego, żytniego chleba, dębu i lukrecji pogłębiają bukiet i czynią go jeszcze bardziej wielowymiarowym. Na podniebieniu kontynuacja pikantnych wrażeń, które harmonijnie łączą się ze szczyptą cynamonu, żyta, prażonych orzechów, gorzkiej czekolady, pieprzu, kilku kropel espresso, a także palonego dębu. Finisz średniej długości, pikantny, z obecnością siekanej mięty, kopru.
Bourbon Redemption Rye Batch to nieprzeciętna sugestia napoju na wieczór, serwowanego solo albo wkomponowanego w fantazyjnym koktajlu.