Inspirowany rabarbarem i imbirem, rozgrzewający gin o smaku domowego kompotu, przywołujący sentymentalne wspomnienia, a także miłe chwile z bliskimi. Subtelnie cierpkie nuty uzupełniono kompozycją świeżych ziół, palonym cukrem i sosnowym jałowcem. Imbirowy profil ujawnia się dopiero na finiszu, pozostawiając nad wyraz przyjemne, lekko pikantne wrażenia.
Aber Falls Rhubarb & Ginger najlepiej serwować z sokiem żurawinowym, jabłkowym i imbirowym piwem. Nieprzeciętnie nadaje się na chłodniejsze wieczory.
Aber Falls to walijska producent, która przywiązuje dużą wagę do jakości i nadzwyczajnego smaku tworzonych przez siebie trunków. Posiada destylarnię w małej wiosce Abergwyngregyn, która leży u stóp znanego wodospadu Aber Falls (od którego zresztą firma przyjęła nie tylko samą nazwę, ale i identyfikację graficzną). Gorzelnia znajduje się w historycznym budynku, który początkowo był magazynem, następnie fabryką margaryny, hurtownią napojów, aż wreszcie stał się miejscem, gdzie może rozwijać się potencjał producenta Aber Falls. Marka specjalizuje się w produkowaniu whisky, ginów oraz likierów.