istotnie atrakcyjna propozycja australijskiego ginu, gdzie pikantne, pieprzowe nuty winogron Shiraz z Yarra Valley łączą się z kwiatowymi tonami ciemnych jagód jałowca. Wczesne zbiory owoców tego szczepu dają cierpkie grona o intensywnym smaku i aromacie. Mocny fundament z oryginalnego Rare Dry Gin marki zagwarantuje znakomitą równowagę pomiędzy słodyczą a charakterystycznym profilem ginu. Elementy na podstawową formułę, czyli jałowiec, kolendrę, arcydzięgiel, anyż i pomarańcze uzupełniono m.in. Mirtem cytrynowym, cynamonem i lawendą. Odważne podejście do Bloody Shiraz zostało uhonorowane złotym medalem w trakcie World Spirits Awards w 2016 roku.
To wydanie charakteryzuje się czerwono-fioletową barwą. W smaku i aromacie proponuje bogate nuty jagód oraz ziół.
Four Pillars Gin to młoda, istotnie prężnie rozwijająca się producent, która z znikomej, rzemieślniczej destylarni w przeciągu kilku lat stała się wiodącym producentem ginu na świecie. Jej historia rozpoczęła się w 2013 roku od trzech przyjaciół i jednego, miedzianego destylatora. Założyciele nazwali go choćby imieniem Wilma (na cześć zmarłej matki jednego z nich). Już w 2019 roku Four Pillars Gin została uwielbiana przez IWSC w Londynie za czołowego producenta na wszelkich kontynentach. Ten tytuł ponownie zdobyli rok później, w 2020 roku, tym bardziej umacniając swoją pozycję.