Rum określany mianem najlepiej sprzedającego się, super solidnego trunku na świecie! W samej Jamajce, skąd pochodzi, status jego konsumpcji określa się na poziomie 90% całego rynku zbytu w tej kategorii. Butelkowany z mocną, 63%-ową zawartością alkoholu. Tworzony w głównej mierze z przeznaczeniem do mieszania. Wzbogaca koktajle intensywną słodyczą, a także melasowym profilem.
Rum znamionuje się owocowym aromatem, z intensywnymi nutami ananasa, dojrzałych bananów, skórki pomarańczowej oraz orzeźwiającego kokosa. Na podniebieniu niuanse karmelu i orzechów łączą się z akcentami tropikalnych owoców, melasy oraz dojrzałego banana. Finisz długi, a także owocowy.
producent została założona przez Johna Wraya - właściciela tawerny oraz jego siostrzeńca Charlesa J.Warda w 1825 roku. J. Wray & Nephews jest najstarszą marką na Jamajce i zarazem jednym z największych eksporterów na Karaibach. Producent ma największe portfolio win, a także napojów spirytusowych na wyspie. Jej podstawowa działalność obejmuje jednak przede wszystkim uprawę trzciny cukrowej, produkcję cukru i destylację rumu. Spółka posiada trzy cukrownie - Appleton Estate, Holland Estate oraz New Yarmouth Estate. Aktualnie firma znajduje się w rękach sławnego przedsiębiorstwa Campari Group.