marka Cenote proponuje najwyższej jakości tequilę, wytworzoną w 100% z niebieskiej agawy. Każde z wydań inspirowane jest błyskotliwem Półwyspu Jukatan, a także pięknymi sieciami wodnych jaskiń i kraterów. Do produkcji napoju firma wykorzystuje wodę, płynącą u podstawy wulkanu Jalisco. Ponadto zostaje ona oczyszczona filtrami węglowymi z jonami srebra. Weber Blue Agawa zbierana jest po osiągnięciu dojrzałości, w wieku minimum 6/7 lat z nizinnego regionu Jalisco w Meksyku.
Edycja Cristalino Anejo destylowana jest poprzez sieć połączonych ze sobą miedzianych kostek destylacyjnych oraz alembiku ze stali nierdzewnej, co pozwala uzyskać tequili autentyczny,
naturalny charakter. Mistrz Destylacji producenta Arturo Fuentes każdorazowo wyszukuje oryginalnych metod produkcji trunków, które osiągane są wyjątkowymi sposobami, niemożliwymi do powtórzenia nigdzie indziej.
Tequila leżakuje rok w beczkach z amerykańskiego dębu, przez co wyróżnia się klarowną barwą z delikatnymi, słomkowymi refleksami. W aromacie nuty gotowanej agawy harmonijnie uzupełniają się z pikanterią niuansów drzewnych. Na podniebieniu stanowczo złożona, przywołująca w smaku tony wanilii, przypraw i stylowej czekolady. Finisz rozgrzewający, namawiający do kolejnych degustacji.
Cenote Cristalino Anejo najlepiej serwować w czystej postaci, z ewentualnym dodatkiem soli i cytryny. Poprawnie stanie na wysokości zadania także jako komponent wielu różnych koktajli.
Zwieńczeniem jest piękny projekt butelki, z zaciskowym zamknięciem, które idealnie broni zawartość przed zbyt obfitym napowietrzeniem. Wyśmienita jako opcja prezentowa.