unikatowa, wędzona tequila, która jest ewenementem na rynku tego rodzaju trunków! wyprodukowana w niedużych partiach, zgodnie z metodą zbliżoną do wytwarzania mezcalu. Cenote Reposado Ahumado powstaje na bazie klasycznych technik, które dawniej były wyjątkowo stosowane. Dziesiątki lat temu producenci tequili prażyli owoce agawy nad ogniskiem, żeby wydobyć głębie ich smaku i dodać im dymnego profilu. Finalnie trunek trafia do dębowych beczek, gdzie jest wykańczany.
cechuje się aromatem słodkiego karmelu i miodu, które uzupełniają nuty intensywnego imbiru oraz przypraw do pieczenia. Na podniebieniu tony palonego karmelu, pieczonej papryki w stylu serbskim, cynamonu i crème brulée łączą się z akcentami kawy z mlekiem, mlecznej czekolady, prażonych płatków kokosowych oraz bananowego chleba. Niezwykle wielowymiarowy i bogaty, prowadzi do satysfakcjonującego finiszu z wyczuwalnymi nutami kandyzowanego imbiru, kasji i wędzonej agawy.
Tę tequilę najlepiej serwować solo albo z kostkami lodu urozmaiconego skórką pomarańczową.
Zwieńczeniem jest efektowny projekt butelki, z zaciskowym zamknięciem, które wyśmienicie broni zawartość przed zbyt obszernym napowietrzeniem. Doskonale spełni oczekiwania w roli wysmakowanego prezentu.