Tequila stworzona w 100% z agawy Blue Weber oraz wydestylowana w styczniu 2017 roku. Dojrzewa w pojedynczej beczce z dębu Allier. Drewno to pochodzi z lasów umiejscowionych na granicy Sancerre, a także Burgundii we Francji. Dęby te cechują się zwartymi słojami, które z kolei wzbogacają trunki przyjemną pikanterią, dodają im finezji i wielowymiarowości.
Patron Anejo Barrel Select dojrzewa w ten sposób poprzez 33 miesiące, co jest okresem o 20 miesięcy dłuższym, aniżeli wymaga tego prawo, by do nazwy tequili dodawać słowo Anejo. Z pojedynczej beczki powstaje 366 wybitnych butelek limitowanej edycji, które są szczególnie renomowaną propozycją dla wszystkich wielbicieli tego typu trunków.
Linia pojedynczych beczek w sytuacji tequili jest zjawiskiem innowacyjnym. Tak stosowane i lubiane single cask w przypadku szkockich lub bourbonów, wprowadzają meksykańskie profile w zupełnie nową erę.
To wydanie tequili wyróżnia się bogactwem smaków, gładkością i złożonością. Aromat otwiera się nutami wanilii, jaśminu, pieczonej agawy, a także dojrzałej moreli. Na podniebieniu przyjemnie słodka, z niuansami wina, drzewnym dymem, rodzynkami, agawą, dębem i owocami pestkowymi, uzupełnionymi o tony miodu i przypraw.
Poleca się serwowanie tej tequili do dań mięsnych, grzybowych i konwencjonalnie meksykańskich. Dobrze współgra także z tabliczką intensywnej czekolady.