wyjątkowy, odważny koniak, który eksponuje się specjalną metodą finiszowania. Począwszy od prostej idei - stworzenia śmiałego i pełnego intensywnych nut trunku, po idealne wykonanie, a także oprawę.
Cognac Camus Extra Dark & Intense to zamysł właściciela firmy, Cyrila Camusa, który poprosił Cellar Mastera o wskazanie najlepszych beczek Extra Cognac. Następnie opróżniono je z cennego napoju, a później podgrzewano nad otwartym ogniem, co spowodowało uwięzienie w słojach dębu pozostałą tam resztkę alkoholu. W finalnym etapie koniak powrócił do swoich pierwotnych beczek, gdzie był dojrzewany do momentu wzmocnienia smaków i uzyskania pełnej, niezwykle satysfakcjonującej harmonii.
napój charakteryzuje się jasną, mahoniową barwą. Aromat jest konkretny, oferujący nuty crème brûlée, piernika i prażonych orzechów makadamia. Na podniebieniu intensywnie kremowy, z niuansami masła. Finisz prowadzi do pikantnych akcentów gorzkiej, gładziutkiej czekolady.
Cognac Camus Extra Dark & Intense oferowany jest w wyjątkowo wyszukanym opakowaniu, które wyróżnia klasę tego nieszablonowego napoju. Będzie prezentem, który zachwyci wizualnie i zaskoczy podniebienia.
Siedziba marki Camus umiejscowiona jest w niemal samym sercu regionu Cognac. Na początku XIX wieku Jean Baptiste Camus był niezależnym winiarzem, prowadzącym nieduże przedsiębiorstwo. W 1863 roku założył on kolektyw producentów, którzy słynęli z produkcji wysokiej jakości koniaków. Panowie działali pod szyldem La Grande Marque. Biznes kwitł i wkrótce Jean-Baptiste wykupił udziały części swoich partnerów, by założyć własną firmę - Camus La Grande Marque. Zarówno nazwa jak i producent zyskały wielką sławę i już w 1910 roku trunki Jeana stały się oficjalnym koniakiem na dworze cara Rosji.
producent Camus nadal znajduje się w rękach rodziny i aktualnie jest zarządzana poprzez jej piąte pokolenie. Współcześnie firmą kieruje Cyril Camus, zatrudniając ponad 500 pracowników w ośmiu krajach, na trzech kontynentach.