Przyjemna, chilijska brandy, wyprodukowana z kupażu winogron szczepu Moscatel Rosado, a także Muskat Aleksandryjski, zbieranych w dolinach Huasco, Elqui i Limari. Poddawana dwukrotnej destylacji i trzykrotnie oczyszczana. Dojrzewa w stalowych tankach, a jej leżakowanie trwa minimalnie rok w piwnicach producenta Pisco Capel.
Brandy wielokrotnie nagradzana na różnego rodzaju konkursach, m.in. Złotym Medalem w trakcie Catador Chile (rocznik 2013), a także metalicznymi - Concours Mondial Bruxelles (rocznik 2011), International Wine & Spirit Competition (roczniki 2010, 2011, 2012).
To wydanie - jak sama nazwa wskazuje, znamionuje się klarowną barwą z jaśniejącymi refleksami. Owocowy profil o lekko cytrusowym podbiciu świetnie gasi pragnienie. Korzystnie zaokrąglone na podniebieniu i bogate w aromacie, oferuje kwiatowo-owocowy bukiet, namawiający do degustacji.
Pisco to chilijski napój narodowy, rodzaj brandy produkowanej z aromatycznych winogron szczepu muskat. Podstawa popularnego drinka pisco sour. Firma Alto del Carmen jest częścią marki Capel Holding, istniejącej na rynku od 1934 roku i rocznie produkującej około 200 tysięcy ton winogron. Jest czołowym liderem wytwarzania pisco, której butelki szacuje się na blisko sześć milionów dziewięciolitrowych skrzynek rocznie.