Polski kraftowy gin destylowany i butelkowany w Lesznie. Patronem wytwórni jest Jan Jonston, XVII- wieczny lekarz, botanik, filozof, autor wielu encyklopedycznych dzieł, który w tym mieście spędził kilka lat swojego życia. Logotyp ginu demonstruje największe chronione polskie chrząszcze- jelonki rogacze, zaś jego miedziany kolor ma nawiązywać do barwy alembików- destylarnia korzysta z dwóch urządzeń, nazwanych Kate i Paul. Każda butelka sygnowana jest nazwą alembiku, podawana jest ponadto partia i numer butelki. Gin Jonston debiutował na rynku w 2020 roku.
Bazą ginu jest wysokiej jakości polski spirytus zbożowy, w którym ziołowe składniki są najpierw macerowane następnie zaś całość poddawana jest destylacji. Jonston Hibiscus Infused to gin o bogatym ziołowym aromacie, z dodatkiem hibiskusa, pomarańczy i cynamonu, przechodzący proces infuzji parowej, która eksponuje cytrusowe nuty napoju. Dzięki rzemieślniczej metodzie destylacji oraz składnikom takim jak jałowiec, kolendra, dzięgiel, lukrecja, kafir, cynamon kasja, skórka pomarańczy i hibiskus, gin wyróżnia się owocowym profilem, który świetnie sprawdzi się w letnich koktajlach takich jak Negroni czy French Style Gin. Aromat pełen kwiatów i cytrusów, w kolejnych chwilach ewoluuje w bardziej ziołowe akordy- wyczuwalne jest ziele angielskie, pieprz, mięta, delikatnie uwydatniony miód. Smak aż po finisz pozostaje wyraźnie owocowy, błogi, słodkawy.