nieszablonowy gin klasy premium, w którego składzie oprócz kombinacji jałowca i aromatycznych ziół nie zabrakło inspirowanych wschodnią kuchnią wyrazistych przypraw- pieprzu syczuańskiego i nasion adżwanu. Ich tłem pozostaje bazowa receptura ginu Opihr czyli aromatyczne połączenie pieprzu kubeba, pieprzu czarnego, kminku, kardamonu, nasion kolendry, imbiru, arcydzięgla, jałowca, gorzkich pomarańczy, skórki grejpfrutowej i cytrynowej.
Prezentowana wersja ginu powstała w 2019 r. Jako edycja regionalna. Jest ginem wyrazistym i pikantnym. W bukiecie aromatów dominuje pieprz syczuański, lawenda, tymianek i kolendra. Na podniebieniu pojawiają się dymne nuty, skórka cytrynowa, imbir, jałowiec, pieprz. Finisz wyrazisty, ostry ale i harmonijny, rozgrzewający.
Nazw ginu nawiązuje do legendy o krainie rządzonej poprzez króla Salomona, położonej na skrzyżowaniu ważnych szlaków kupieckich łączących Wschód z Zachodem, opływającej w złoto i korzenne przyprawy.
Dla podkreślenia zadziornie pikantnego charakteru trunku, firma sugeruje serwować gin w drinku Spiced Red Snapper- z sokiem pomidorowym, sosem Worcester, tabasco i skórką cytryny.