nieszablonowy gin klasy premium, w którego składzie oprócz kompilacji jałowca i aromatycznych ziół nie zabrakło roślin inspirowanych tradycjami destylatów europejskich- krotonu korodajnego i mirry, używanych powszechnie we włoskich wermutach. Tłem pozostaje bazowa receptura ginu Opihr czyli aromatyczne połączenie pieprzu kubeba z Malezji, pieprzu czarnego, tureckiego kminku, kardamonu, nasion kolendry oraz imbiru pochodzących z Indii, arcydzięgla z Niemiec, jałowca włoskiego, gorzkich hiszpańskich pomarańczy, skórki grejpfrutowej i cytrynowej.
Prezentowana wersja ginu powstała w 2019 r. Jako edycja regionalna, inspirowana ponad pięćsetletnimi tradycjami handlu przyprawami korzennymi w Wenecji. Jest ginem wyrazistym i pikantnym, z wyczuwalną goryczką typową dla wermutów. W bukiecie aromatów dominuje spowita dymem skórka gorzkiej pomarańczy. Na podniebieniu pojawiają się cytrusy, kamfora, nuty drzewne, dymne, nieco ziemiste. Finisz wyrazisty, ostry, wyważony świetnie między słodyczą i tonami gorzkimi.
Nazw ginu nawiązuje do legendy o krainie rządzonej poprzez króla Salomona, położonej na skrzyżowaniu ważnych szlaków kupieckich łączących Wschód z Zachodem, opływającej w złoto i korzenne przyprawy.
sugerowany sposób serwowania to połączenie z wermutem i campari w drinku typu Negroni- lecz z zadziornym, pikantnym twistem. Gin wielokrotnie nagradzany, m.in. Podwójnym złotym medalem na International Spirits Challenge w 2022 r.