Cebula smażona BadaPak to obowiązkowy komponent wielu potraw. Jest nie tylko przyjemnie chrupiąca, lecz i również delikatna w smaku i zapachu. Warzywo to posiada całkiem długą listę składników odżywczych. W głównej mierze jest genialnym źródłem wielu witamin. Cebula smażona BadaPak dostarcza na dodatek witaminy z grupy B, prowitaminę A i witaminy E, PP i K. Ilość elementów mineralnych w równym stopniu jest zadowalająca. Należą do nich żelazo, magnez, potas, mangan, wapń i fosfor. Warzywo to dużo enzymów, na przykład fermenty.
Cebula smażona BadaPak jest nadzwyczajnie wysmażona i krucha i złocista. Znacznie łagodniejszy smak niżeli jej świeży odpowiednik, jest do tego także delikatnie słodkawa. Jest gotowa do spożycia zaraz po otwarciu opakowania. Może być dodawana do dan mięsnych, rybnych oraz warzywnych. Nie obejdą się bez niej też domowe hot dogi i hamburgery.
Cebula to warzywo znane na całym świecie. Prawdopodobnie uprawiano ją już 5000lat przed naszą erą. Jest prosta w uprawie, nie wymaga specjalnych warunków. Z powodzeniem można wyhodować ją w przydomowych ogródkach. Wyróżniamy kilka jej odmian różniących się smakiem i intensywnością. Najpopularniejsze z nich to cebula biała i czerwona.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.