Cebula smażona BadaPak to obowiązkowy komponent wielu potraw. Jest nie tylko przyjemnie chrupiąca, lecz i też delikatna w smaku i zapachu. Warzywo to zawiera całkiem długą listę komponentów odżywczych. Przeważnie jest idealnym źródłem wielu witamin. Cebula smażona BadaPak dostarcza również witaminy z grupy B, prowitaminę A oraz witaminy E, PP i K. Ilość elementów mineralnych w równym stopniu jest zadowalająca. Należą do nich żelazo, magnez, potas, mangan, wapń i fosfor. Warzywo to dużo enzymów, na przykład fermenty.
Cebula smażona BadaPak jest doskonale wysmażona oraz krucha i złocista. Wyraźnie łagodniejszy smak niż jej świeży odpowiednik, jest do tego także delikatnie słodkawa. Jest gotowa do spożycia zaraz po otwarciu opakowania. Może być dodawana do dan mięsnych, rybnych, a także warzywnych. Nie obejdą się bez niej ponadto domowe hot dogi oraz hamburgery.
Cebula to warzywo znane na całym świecie. Prawdopodobnie uprawiano ją już 5000lat przed naszą erą. Jest nietrudna w uprawie, nie wymaga specjalnych warunków. Z powodzeniem można wyhodować ją w przydomowych ogródkach. Wyróżniamy kilka jej odmian różniących się smakiem i intensywnością. Najpopularniejsze z nich to cebula biała i czerwona.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.