Cebula smażona BadaPak to obowiązkowy element wielu potraw. Jest nie tylko przyjemnie chrupiąca, lecz i także delikatna w smaku i zapachu. Warzywo to posiada całkiem długą listę elementów odżywczych. W głównej mierze jest wspaniałym źródłem wielu witamin. Cebula smażona BadaPak dostarcza w dodatku witaminy z grupy B, prowitaminę A oraz witaminy E, PP i K. Liczba składników mineralnych w równym stopniu jest zadowalająca. Należą do nich żelazo, magnez, potas, mangan, wapń i fosfor. Warzywo to sporo enzymów, na przykład fermenty.
Cebula smażona BadaPak jest wspaniale wysmażona, a także krucha i złocista. Wyraźnie łagodniejszy smak niżeli jej świeży odpowiednik, jest do tego także delikatnie słodkawa. Jest gotowa do spożycia zaraz po otwarciu opakowania. Może być dodawana do dan mięsnych, rybnych, a także warzywnych. Nie obejdą się bez niej także domowe hot dogi i hamburgery.
Cebula to warzywo znane na całym świecie. Prawdopodobnie uprawiano ją już 5000lat przed naszą erą. Jest przystępna w uprawie, nie wymaga specjalnych warunków. Z powodzeniem można wyhodować ją w przydomowych ogródkach. Wyróżniamy kilka jej odmian różniących się smakiem i intensywnością. Najpopularniejsze z nich to cebula biała i czerwona.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.