komponenty: woda, soja, kujurydza, sól, alkohol 3%.
Naturalny sos sojowy jest kojarzony przeważnie z potrawami Dalekiego Wschodu. Stał się nieodłącznym elementem kuchni azjatyckiej, lecz został doceniony także przez Europejczyków. I nie tylko z uwagi na swoje właściwości zdrowotne. Jego głęboka, ciemna odcień, aromatyczny smak i zapach z powodzeniem sprawdzają się także w tradycyjnych europejskich daniach.
starczy kilka kropli naturalnego sosu sojowego, aby potrawa nabrała wyjątkowego smaku i nie potrzebowała dodatku soli. W dodatku, naturalny sos sojowy dostarcza pełnowartościowego białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Przyprawa jest także źródłem błonnika, witamin z grupy B i pierwiastków mineralnych.
Stosuje się go na dodatek w marynatach do mięs: drobiu, wołowiny i wieprzowiny. Naturalnym sosem sojowym można wzmocnić także smak zup, sałatek, a także dipów.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Dystrybutor: Beagley Copperman.