Cukier kokosowy - uzyskiwany jest ze słodkiej wydzieliny palm kokosowych.
Może być szeroko używany w przemyśle spożywczym, do wypieków, wyrobów cukierniczych z powodzeniem zastępując cukier trzcinowy. Jego charakterystyczny aromat i smak jest znacznym atutem, pożądanym poprzez wielu jego entuzjastów. Cukier kokosowy posiada niższy indeks glikemiczny niżeli inne warianty cukru, a obok oryginalnego smaku, posiada także sporo cennych składników.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.