inavea™ baobab acacia to w całości naturalny i naturalny produkt łączący baobab i akację, dwa skarby Afryki, neutralny pod względem emisji CO2. Inavea™ baobab acacia zapewnia udowodnione działanie prebiotyczne przy dawce 5g/dobę, które przyczynia się do zachowania równowagi mikroflory jelitowej, wzmacniając zdrowie układu pokarmowego, a także udoskonalając ogólne samopoczucie.
Synergiczny preparat z Baobabem
Już od wieków jednocześnie miąższ baobabu jak i akacja były konwencjonalnie spożywane ze względu na liczne atrybuty odżywcze i zdrowotne.
W literaturze naukowej, właściwości prebiotyczne miąższu z baobabu były jedynie polecane, jednak nigdy ich nie oszacowano. Badania firmy Nexira, wykorzystujące model SHIME®1 po raz pierwszy wykazały działanie prebiotyczne baobabu przy dawce 10g/d, jak na dodatek synergiczny efekt prebiotyczny inavea™ baobab acacia przy dawce 5g/d.
Prebiotyczny Efekt gwarantujący Równowagę Mikroflory
inavea™ baobab acacia działa jako regulator przyjazny mikroflorze, który sprawnie tworzy, odbudowuje i utrzymuje prawidłową równowagę flory jelitowej.
Nasze badanie przedstawia wyraźne i komplementarne działanie prebiotyczne inavea™ baobab acacia:
• obniżenie wartości pH, jonów amonu i BSCFA2
• rozszerzenie ilości mleczanów, a także SCFA3.
Badanie wykazało wspomaganie wzortu użytecznych bakterii, w tym Bifidobacterium spp., oraz specyficznych bakterii z rodziny Akkermansiaceae and Christensenellaceae.
Prebiotyczne działanie na komfort trawienny
KLUCZOWE cechy
• W 100 % naturalna i ciekawa mieszanka
• Subtelny smak baobabu, z lekko cierpką, orzeźwiającą owocową nutą
• Niska higroskopijność
• Wysoka zawartość błonnika*
• wspaniale pobudza i wzmacnia