inavea™ baobab acacia to w pełni naturalny i ekologiczny artykuł łączący baobab i akację, dwa skarby Afryki, neutralny pod względem emisji CO2. Inavea™ baobab acacia zapewnia udowodnione działanie prebiotyczne przy dawce 5g/dobę, które przyczynia się do zachowania równowagi mikroflory jelitowej, wzmacniając zdrowie układu pokarmowego oraz udoskonalając ogólne samopoczucie.
Synergiczny preparat z Baobabem
Już od wieków równocześnie miąższ baobabu jak i akacja były klasycznie spożywane ze względu na liczne parametry odżywcze i zdrowotne.
W literaturze naukowej, atrybuty prebiotyczne miąższu z baobabu były jedynie polecane, jednak nigdy ich nie oszacowano. Badania producenta Nexira, wykorzystujące model SHIME®1 po raz pierwszy wykazały działanie prebiotyczne baobabu przy dawce 10g/d, jak w dodatku synergiczny efekt prebiotyczny inavea™ baobab acacia przy dawce 5g/d.
Prebiotyczny Efekt gwarantujący Równowagę Mikroflory
inavea™ baobab acacia działa jako regulator przychylny mikroflorze, który produktywnie buduje, odbudowuje, a także utrzymuje prawidłową równowagę flory jelitowej.
Nasze badanie ukazuje pokaźne i komplementarne działanie prebiotyczne inavea™ baobab acacia:
• obniżenie wartości pH, jonów amonu i BSCFA2
• zwiększenie ilości mleczanów oraz SCFA3.
Badanie wykazało wspomaganie wzortu praktycznych bakterii, w tym Bifidobacterium spp., i unikalnych bakterii z rodziny Akkermansiaceae and Christensenellaceae.
Prebiotyczne działanie na komfort trawienny
KLUCZOWE atrybuty
• W 100 % naturalna i atrakcyjna mieszanka
• Subtelny smak baobabu, z lekko cierpką, orzeźwiającą owocową nutą
• Niska higroskopijność
• Wysoka zawartość błonnika*
• wyśmienicie pobudza i wzmacnia