Lapacho
Lapacho, inaczej pau d'arco, ipe roxo, taheebo albo tahuari, to nazwa rosnącego w lasach deszczowych Ameryki Środkowej i Południowej drzewa. Z wewnętrznej warstwy jego kory pozyskuje się susz, na bazie którego przygotowuje się napój nazywany lapacho lub "herbatą Inków".
zawiera liczne pierwiastki mineralne (wapń, żelazo, magnez, mangan oraz potas), kwercetyna, karnasol, koenzym Q10, alkaloidy, kwasy hydrobenzoesowe i saponiny steroidowe.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.