W kuchni imbir znalazł dużo zastosowań. Szczególną popularnością zadowala się w kuchni azjatyckiej. Wchodzi w skład curry. Suszony, mielony imbir różni się w smaku od świeżego. Nie powinno się go stosować zamiennie. Surowy imbir dodaje świeżości i pikantności. Suszony bardziej pasuje do słodkich potraw. Imbiru nie powinno zespajać się z ziołami, gdyż te kłócą się z jego aromatem. Nieprzeciętnie jednak komponuje się z innymi korzennymi przyprawami – zielem angielskim, liściem laurowym, goździkami, gałką muszkatołową i pieprzem.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.